Za necelé dva mesiace predali v Poprade 2400 výtlačkov Nota Bene

29.11.2005 Poprad

Poprad 29. novembra (TASR) - Za necelé dva mesiace predali popradskí bezdomovci v uliciach mesta 2400 výtlačkov časopisu Nota Bene. Predaju sa aktívne venuje...
Poprad 29. novembra (TASR) - Za necelé dva mesiace predali popradskí bezdomovci v uliciach mesta 2400 výtlačkov časopisu Nota Bene. Predaju sa aktívne venuje sedemnásť z osemnástich predajcov zaregistrovaných občianskym združením Korene.

Vedúca sociálneho odboru Mestského úradu v Poprade Etela Lučivjanská je spokojná s doterajším priebehom novej formy pomoci ľuďom bez prístrešia, prípadne tým, ktorí sa ocitli v hmotnej núdzi. \"Naši predajcovia sa uchytili vynikajúco. Pripomíname im však, aby nezabudli, že je tu zima a zarobené peniaze využili na nákup zimného oblečenia. Aby ich nemíňali na zbytočnosti, \" uviedla vedúca.
S predajom časopisu Nota Bene začali v Poprade 4. októbra tohto roka. Ponúkajú ho predovšetkým v centre mesta, v blízkosti nákupných stredísk, na parkoviskách, autobusovej stanici či v administratívnych budovách. \"Uznanie patrí nielen predajcom, ale aj ľuďom, ktorí neprejdú okolo nich bez povšimnutia, ale kúpia si časopis a pomôžu, \" konštatovala Lučivjanská.
V Poprade evidujú takmer 120 ľudí bez prístrešia, z nich približne polovica má trvalý pobyt v meste.
 

Vyberte región

mark